Translate

14 Ağustos 2011 Pazar

Ordu şehidine ağlıyor !

“Burası ne cennet ne harikalar diyarı. Burası insanların sustuğu mermilerin konuştuğu, güllerin yerine barutun koktuğu, ırmakların yerine kanların aktığı, kuşların uçmaya kurtların yaşamaya korktuğu kato besta gabar dağlarının tam ortası. Şırnak Beytüşşebap’tır burası. Batıda şafak sayanların değil teskereye bir gün kala şehit olanların yeri.."
ORDULU ŞEHİT KOMANDO ER ONUR KARAKUŞ..
Şehidimizin ölmeden bir gün önce profiline yazdığı yazıyla başlıyorum yazıma ...

Ordu şehidine ağlıyor . İlk defa da değil, sanırım 134. ağlayışı.Bundan sonra da kaç kez ağlayacağı belli değil bu gidişle … Teröre sadece Ordu’dan verilen 134 can . Bütün şehitler bizim Edirne’den Kars’a kadar o ayrı ama aynı havayı soluduğumuz, aynı caddelerde gezdiğimiz ,aynı sevdayı paylaştığımız biri olunca bir derece daha burukluk oluyor yalan yok …

Milletimiz, özellikle de gençliğimiz öyle bir hal aldı ki 13 şehit olursa facebookta yer yerinden oynuyor ama meydanlara inen yok ! Profil fotoğrafları değişiyor Türk bayrağı oluyor ama bir gün sonra yine bol fotoşoplu , cicili bicili fotoğraflar yerini alıyor . Siyasiler bol bol açıklama yapıyor ama onlar da unutulup gidiyor kısa zamanda . Acıyı çeken evladını toprağa veren ailelerle nesli tükenmekte olan bir avuç vatanseverden başkası değil. Siyasilerin umrunda değil , facebook gençliğinin umrunda değil ! Hele şehit sayısı az olursa bu dediklerim bile olmuyor . Mesela bir gün 3 , bir gün 1 , bir gün 2 … vs şeklinde bir haftada 13 şehidimiz olursa bu sanki problem değilmiş gibi kimsenin umrunda olmuyor . Demem o ki duyarsızlaştırılıyoruz . Terörle mücadelede kararlı olmak gerek . Birilerine hak etmediği hakkı verdikçe daha fazlasını ister . İstiyorlar da . Açılım döneminde şehit sayısı geçmişe göre daha da arttı inanmayan araştırsın baksın . Son açılım hareketinde de kürt liderlerden Kemal Burkay Türkiye’ye davet edildi . Bakanlarla yan yana pozlar vs. Peki eskiden kimlerle yan yana pozlar veriyordu ? O.ç. apo , Talabani , Ahmet TÜRK … Şimdi bu adamdan gelecek hayır ne kadar olur sizlere soruyorum . Bir yerde şehit olunca suç Tsk’ya atılıyor . Neymiş bilerek göz yummuşlar ve şehit düşürmüşler . Ulan elinizi vicdanınıza koyun . Bu adice bir yaklaşımdan başka bir şey değil . Zaten ispatlayamıyorlar da . Birkaç video koyuyorlar sonra gerçekler çıkınca kimsenin sesi çıkmıyor. Yandaş medya da yanlarında ne olsa . Askeri kötüleye kötüleye insanlara öcü gibi gösterme amaçlarına ulaşıyorlar da . Komutanların istifasından sonra seviniyorlar ama geçmişte bu gibi durumların ters teptiğini de biliyoruz . Komutanlarımızı da bu onurlu davranışlarından dolayı kutluyoruz . Sizin evlatlarınız bedelli askerlikleri binbaşı korumasıyla yapsın fakir ailelerin çocukları dağlarda şehit olsun . Bunların bedelini ödeyeceksiniz elbet .

Ölümden korktuğumuz yok . Devlet üstüne düşen görevi yapsın , askere alsın bizi göndersin dağlara . Hiç olmazsa ölünce binlerce kişi ölelim ama terörü bitirelim . Böyle 3 şehit 3 şehit verip onlara kutsal topraklarda nefes alma hakkı verdikten sonra anlamı kalır mı onca askerin şehit olmasının .

İçimden geçenleri üstün körü yazmak istedim . Şehidimizin ruhu şad olsun . Herkes şunu bilsin ki “Söz konusu vatansa ORDU savaşa hazır . “

Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin . Amin .

1 yorum:

  1. Her cümlesinden anlam çıkarılması gereken bir yazı. Bizi eğitip, ardından silah ve ekipmanlar konusunda yardımcı olacaklarını bilsem bir dakika bile durmez dağa çıkarım.

    YanıtlaSil